Purtând în suflete amintirea bucuriei ce va veni în ziua Învierii pelerinii Basilica Travel au plecat, în Vinerea Sfintelor Pătimiri de la baza Dealului Patriarhiei spre teritoriile ce, cândva, în vremuri ce acum par imemoriale, au aparținut României Mari.
Prima oprire a făcut-o la Mănăstirea Sf. Maria Techirghiol, unde am avut prilejul să ne închinăm Sfântului Epitaf ce era scos în mijlocul credincioșilor și ca o simbolizare a îngropării Mântuitorului, am trecut pe sub baldachinul ce adăpostea Sfântul Epitaf. După acest scurt popas ne-am îndreptat către graniță și după ce am trecut hotarele țării, am poposit la Capul Kaliakra, loc ce pe deplin își merită numele de Capul Frumuseții, sau Capul Frumos. După ce am străbătut întreaga lungime a peninsulei am avut bucuria de a ne închina unei mici icoane a Sf. Nicolae în Paraclisul Sf. Nicolae, Patronul Mărilor. Seara am participat la slujba Prohodului Domnului în Catedrala Mitropolitană Adormirea Maicii Domnului din Varna.
În Sâmbăta Mare, după micul dejun am mers pe urmele vechilor bizantini în cetatea Nessebarului, unde am avut prilejul să admirăm printre altele și frumoasele fresce de secol XVI din Biserica Sf. Ștefan. Noaptea am rostit cu bucurie mare în suflete, alături de Mitropolitul de Varna Și Velikopreslav, „Hristos a înviat!” și am primit din mâna Înaltpreasfinției Sale, Sfânta Lumină.
În Duminica Paștilor, după participarea la Vecernia Învierii, în jurul orelor 13:00 ne-am adunat în sala de mese a Hotelului Aqua din Varna, iar după intonarea imnului de biruință pascală, „Hristos a înviat” și citirea cuvântului pascal al Sf. Ioan Hrisostom, am servit masa festivă.
În ultima zi am plecat către țară, dar nu am uitat că în drumul nostru se află și cel mai iubit loc al Reginei Maria a României: Balcikul.
După aceea, mulțumitori fiind pentru toate, ne-am întors către București, purtând fiecare în inimile noastre bucuria Învierii.
Hristos a înviat!