În perioada 16-22 ianuarie 2017 Basilica Travel organizează un pelerinaj la Locurile Sfinte cu ocazia Botezului Domnului nostru Iisus Hristos. Pașii noștri duhovnicești s-au îndreptat către Cana Galileii unde ne-am închinat în Biserica Ortodoxă ce aminteşte de Minunea prefacerii apei în vin la nunta din Cana Galileii.
Apoi am continuat călătoria în Nazareth unde ne-am închinat în Biserica Ortodoxă Sfântul Gavriil (cu Izvorul Sfintei Fecioare Maria) şi în Biserica Catolică Buna Vestire ridicată pe locul unde a fost casa Sfintei Familii.
În cea de-a doua zi a pelerinajului am fost la Biserica Ortodoxă “Schimbarea la Față” de pe Muntele Tabor și ne-am inchinat la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Apoi, ne-am îndreptat pașii duhovnicești către Muntele Fericirilor unde ne-am închinat în Biserica ce aminteşte de celebra Predică de pe munte a Domnului. Următoarea destinație a fost la Tabgha, la Biserica ce aminteşte de minunea înmulţirii pâinilor şi peştilor (hrănirea a 5.000 de oameni cu 5 pâini şi 2 peşti), după care ne-am îndreptat atenția către Biserica Sf. Petru, unde am vizitat ruinele oraşului Capernaum, oraşul cel mai iubit de Mântuitorul Iisus Hristos, unde s-au săvârșit cele mai multe minuni, am vizitat ruinele Sinagogii şi a casei unde a fost vindecată soacra Sfantului Petru, si ne-am închinat în Biserica Ortodoxă din Capernaum
În ziua a treia a pelerinajului nostru am fost la Mănăstirea “Dudul lui Zaheu” după care am fost la sărbătoarea Bobotezei unde am participat la Sfânta Liturghie oficiată de patriarhul ortodox grec al Ierusalimului. După aceea am fost pe țărmul Mării Moarte, după care ne-am întors la Așezământul Românesc de la Ierihon.
Pelerinajul a continuat în cea de-a patra zi, unde am mers în pustiul Iudeii unde am vizitat Mănăstirea Sf. Sava (accesul în incinta mănăstirii este permis doar bărbaţilor, unde ne-am închinat la moaştele Sfântului Sava) şi apoi am fost la Mănăstirea Sfântul Teodosie cu Peştera Magilor în care se află mormintele Sfântului Teodosie, a Sfintei Sofia – mama Sfântului Sava, a Sfintei Evloghia – mama Sfântului Teodosie și mormântul Sfintei Teodota – mama Sfinților Cosma şi Damian.
Pelerinajul a continuat la Bethleem, unde ne-am închinat în Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului (ce adăposteşte Peştera în care s-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului) și la Grota Laptelui. Seara ne-am întors la Așezământul Romanesc de la Ierihon.
În ziua a cincea a pelerinajului nostru am fost la Mănăstirea Sf Gheorghe Hozevitul unde ne-am închinat cu toții la moaștele Sfântului Ioan Iacob Romanul. Apoi ne-am deplasat la Ierusalim unde am fost pe Muntele Măslinilor, unde ne-am închinat la următoarele locuri sfinte: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării Domnului, Mănăstirea Pater Noster (loc în care Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”), Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”), Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor (ridicată pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fi prins), Biserica ce apăposteşte Mormântul Maicii Domnului şi Grota Trădării. Seara ne-am întors la Așezământul Romanesc de la Ierihon.
În ziua a șasea a pelerinajului nostru am fost la Ein Karem unde ne-am închinat în Biserica Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul (ridicată pe locul naşterii Sfântului Ioan) şi am fost și la Izvorul Sfintei Fecioare Maria. Apoi am intrat în Cetatea Ierusalimului pe poarta Sfântului Ştefan şi ne-am închinat în Biserica ridicată deasupra casei în care s-a născut Sfânta Fecioară Maria, în Cetatea Antonia. Apoi am parcurs Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sfintei Învieri (închinare la toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sfântul Mormânt, locul unde s-a aflat Sfânta Cruce și alte puncte de oprire ). Apoi am fost la Așezământul Romanesc de la Ierusalim. După ce am vizitat aceste obiective am fost la Așezământul Romanesc de la Ierihon.
În ziua a șaptea a pelerinajului am fost la Râul Iordan acolo unde Mântuitorul Iisus Hristos a fost botezat de Sfântul Ioan Botezătorul. După aceea am fost pe Muntele Sionului unde ne-am închinat în Biserica Domnului, Foişorul „Cina cea de Taină” şi Mormântul Sfântului Prooroc şi Psalmist David. După aceea am fost la Sfântul Mormânt unde ne-am închinat din nou. În drumul spre aeroport am fost și la Lod unde ne-am închinat în Biserica ce adăposteşte mormântul şi moaştele Sfântului Gheorghe.