Descriere
28 aprilie – 06 mai*, 12 – 20 mai*, 09 – 17 iunie**, 07 – 15 iulie**, 18 – 26 august**,
15 – 23 septembrie*, 20 – 28 octombrie*, 10 – 18 noiembrie*
2025
(9 zile / 8 nopți)
Ziua 1 (640 km): Plecare din Bucuresti la ora 06.30 de la baza Dealului Patriarhiei (crucea Sf. Constantin Brancoveanu) pe ruta Ruse – Edirne (fostul oraş Adrianopol, întemeiat de împăratul roman Hardrian. A fost capitala Imperiului Otoman între 1365 – 1453. Aici s-a încheiat Pacea de la Adrianopol, tratatul ruso-turc din anul 1829 prin care s-a recunoscut independența Greciei, autonomia Serbiei și s-a desființat monopolul turcesc asupra comerțului Ţării Româneşti și Moldovei) – tur panoramic Podul Tunca şi Moscheea Selimiye Cami (construită între anii 1569 – 1575 de către arhitectul Mimar Sinan la cerinţa sultanului Selim II, este cea mai mare moschee din Turcia) – Canakkale. Cazare Canakkale.
Ziua 2 (280 km): Mic dejun. Se vizitează ruinele vechilor cetăti Troia I – IX (primul oraș a fost fondat în mileniul III î.Hr. în timpul Epocii Bronzului. Se păstrază inclusiv ruine din Troia VII, cea descrisa de Homer. Ultimul oraș de pe acest sit arheologic a fost Iliumul elenistic, fondat de romani în timpul domniei împăratului Augustus, care a decăzut după desemnarea Constantinopolului drept capitală a Imperiului Roman în sec.IV), cetatea antică Pergam (oraș antic grecesc, devenit capitala Regatului Pergam în timpul perioadei elenistice 281-133 î.Hr. Pergamul este amintit în cartea Apocalipsei. Aici a fost inventat pergamentul, a cărui denumire provine de la numele orașului) şi Biserica Apocaliptica Curtea Roşie (aici a fost iniţial un templu păgân. În anul 92 d.Hr., în acest templu a a fost martirizat Sfântul Antipa, primul arhiepiscop al Pergamului, numit din porunca Sfântului Ioan. În primul secol d.Hr., biserica creștină din Pergam, adăpostită în interiorul clădirii principale a Basilicii Roșii, a fost una dintre Cele Șapte Biserici descrise în Apocalipsa 2:12). Cazare şi cină Ayvalik.
Ziua 3 (160 km): Mic dejun. Plecare spre port, imbarcare pe feribot pentru deplasare spre Insula Lesbos. Deplasare la Manastirea Sf. Rafael, Irina și Nicolae (biserica manastirii este construită pe două nivele: jos se află mormantul cu moaștele Sf. Mucenici Nicolae și Irina, iar în biserica de sus se află mormantul cu moaștele Sf. Mucenic Rafael). Deplasare la Manastirea Mandamados (icoana facatoare de minuni a Arh. Mihail). Deplasare la Manastirea Petra (se urca 114 trepte). Deplasare la Molyvos. Cazare și cină Lesbos.
Ziua 4 (245 km): Mic dejun. Deplasare la Manastirea Limonos (inchinare la moastele Sf. Ignatie, în manastire se pastreaza chilia Sf. Ignatie). Deplasare la Manastirea Ipsilou – Sigri – Padurea pietrificata. Deplasare la mormantul Sf. Andrei Criteanul. Deplasare la Manastirea Pithariou. Cazare și cină Lesbos.
Ziua 5 (150 km): Mic dejun. Deplasare la Agiasos, închinare în Biserica Adormirii Maicii Domnului (icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului pictata de Sf. Ev. Luca). Deplasare la Manastirea Damandri (Adormirea Maicii Domnului). Deplasare spre orasul Mytilini închinare in Catedrala Mitropolotană din Mytilini (are hramul Sf. Atanasie, adpostește moaștele St.Teodor Neomartirul, ocrotitorul insulei) și Biserica Sf. Terapond (mormântul Mitropolitului Ignatie al Ungarovlahiei). Imbarcare pe feribot spre Turcia, trecere spre Ayvalik, cazare și cină.
Ziua 6 (410 km): Mic dejun. Plecare către Istanbul (numit în antichitatea Byzantion, apoi, după anul 330 d.Hr., Constantinopol, a fost capitală a Imperiului Roman până în 1453 și a Imperiului Otoman până la proclamarea Republicii Turcia, la 13 octombrie 1923. Oficial a primit denumirea turcă de Istanbul la 28 martie 1930, până atunci păstrându-și pe plan internațional numele antic și tradițional de Constantinopol. Istanbul este cel mai mare oraş al Turciei și singurul din lume întins pe două continente. În vechile texte românești, orașul era numit Țarigrad, Stanbul sau Înalta Poartă). Cazare Istanbul.
Ziua 7: Mic dejun. Tur pietonal – se vizitează: Catedrala Sfânta Sofia (prima biserică de pe acest loc a fost construită de Constantin cel Mare în anul 325, dar a ars într-un incediu în anul 404. A fost reconstruită de Teodosius II în anul 415, dar a fost din nou distrusă în timpul Răscolei Nika din anul 532. Clădirea actuală a fost construită de împăratul Iustinian între anii 532-537), Palatul Topkapi (reşedinţa sultanilor, actualul Muzeu Naţional al Turciei, care adăposteşte exponate unice: mâna dreaptă a Sfântului Ioan Botezatorul, sabia lui Ştefan cel Mare), Moscheea Albastră (a fost construită între anii 1609 – 1616 în timpul domniei sultanului Ahmed I, este cea mai mare moschee din Istanbul), Basilica Cisterne (cunoscută şi ca ‘Palatul scufundat’, datează din sec. VI, a fost construită ca cisternă de apă pentru a alimenta palatul imperial şi clădirile înconjurătoare), locul fostului Hipodrom, unde acum se află: Fântâna lui Wilhem II (numită și Fântâna germană, construită în memoria celei de a doua vizite a împăratului german la Constantinopol și inauguarată la aniversarea sa din 27 ianuarie 1901), Obeliscul Egiptean (a fost adus din Valea Nilului de împăratul Theodosius II, datează din anul 1490 î.Hr. din vremea faraonului Tuthmosis III), Coloana Şerpuită (este din bronz, a stat în fața Templului lui Apollo de la Delphi – Grecia. A fost ridicată în memoria bătăliei de la Plateea din anul 479 î.Hr., în care cetățile grecești aliate i-au învins pe perşii conduşi de regel Xerxes I. În anul 326, împăratul Constantin cel Mare a dispus mutarea ei la viitorul Constantinopol), Coloana lui Constantin Porfirogenetul (seamănă cu un obelisc, doar că este făcută din mai multe blocuri de piatră. Unele mărturii afirmă că pe același loc a existat o astfel de coloană încă din sec. IV. Constantin al VII Porfirogenetul în anul 940 a acoperit coloana cu plăci de bronz aurit). Scurt popas în istoricul Bazar al lui Bayazid. Cazare Istanbul.
Ziua 8: Mic dejun. Închinare în Mănăstirea Izvorul Tămăduirii (prima biserica a fost construită de împaratul Leon I Tracul, datorită unei minuni pe care a trait-o când era soldat – inainte de a intra în cetate, Leon Marcelus a întâlnit un orb care l-a rugat să-i dea apă de băut şi să-l îndrume spre cetate. Atunci, un glas de femeie i-a poruncit să caute în apropiere, unde se afla un izvor, şi să ude ochii orbului cu apa curată. Făcând astfel, orbul a deschis ochii şi a început să-L slăveasca pe Dumnezeu. Apoi, acelaşi glas i-ar fi zis lui Leon că va moşteni tronul împărătesc. După ce a fost uns împărat, Leon a construit o biserică închinată Maicii Domnului, pe locul acelui izvor). Participare la Sfânta Liturghie la Biserica Românească cu hramul Sfânta Muceniţă Paraschevi, Sfinţii Martiri Brâncoveni şi Sfânta Arghira (ctitorie a Sfântului Constantin Brâncoveanu, închinare la moaştele Sfintei Arghira şi Sfântul Nifon Patriarhul Constantinopolului). În Istanbul închinare în Patriarhia Ecumenică (în mod simbolic cea mai înaltă autoritate canonică a lumii creştin-ortodoxe. Închinare la moaştele Sfântului Grigorie Teologul, Sfântului Ioan Gura de Aur, Sfintei Solomoni, Sfintei Eufimia si Sfintei Teofana. Tot aici este “Coloana Flagelării”, o bucata din coloana de care a fost legat Iisus Hristos când soldaţii romani l-au biciuit şi l-au torturat. Alte două bucăţi din această coloană se află în Ierusalim şi în Roma. Se crede ca aceasta a fost adusă aici de către Sfânta Elena după pelerinajul făcut în Ţara Sfântă), Biserica Vlaherne (loc unde Maica Domnului s-a arătat mulţimii strânse în vremea împăratului Leon cel Înţelep, când oraşul era asediat şi a lăsat asupra lor Acoperămânul). Opţional croazieră pe Bosfor în care se pot vedea diverse obiective aflate pe malul European sau Asiatic. Cazare Istanbul.
Ziua 9 (685 km): Mic dejun. Plecare spre ţară, oprire în Epivata (locul de nastere al Sf. Cuv. Parascheva, actualul oras Selimpasa), sosire în București la baza Dealului Patriarhiei în funcţie de traficul auto și formalităţile vamale.
TARIF: *840 EURO/ pers. cazare în cameră dublă, grup minim 40 persoane pentru perioadele 28 aprilie – 06 mai*, 12 – 20 mai*, 15 – 23 septembrie*, 20 – 28 octombrie*, 10 – 18 noiembrie*
*935 EURO/ pers. cazare în cameră dublă, grup minim 40 persoane pentru perioadele 09 – 17 iunie**, 07 – 15 iulie**, 18 – 26 august**
SUPLIMENT SINGLE: 350 EURO
Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj in camera dubla persoanelor care calatoresc singure.
AVANS MINIM:
– 300 EURO/PERS. în termen de 3 zile de la data rezervării, diferența se achită maxim cu 30 zile înainte de data plecării;
– SUMA INTEGRALA pentru rezervări efectuate cu mai puțin de 30 zile înainte de data plecării.
-
VARSTA(ani)
DENUMIRE
REDUCERE
CONDITII ACORDARE REDUCERE
0 – 1.99
infant
GRATUIT
Cazarea se face in camera dubla,in pat cu doi adulti
2 – 11.99
copil
85 / 100 EURO
Cazarea se face in camera dubla,in pat cu doi adulti
SUPLIMENT GRUP:
-
grup minim 30 – 34 pers. – tariful se majorează cu 200 EURO/pers.
-
grup minim 35 – 39 pers. – tariful se majorează cu 130 EURO/pers.
SERVICII INCLUSE:
– transport cu autocar clasificat
– 8 nopţi cazare în camere duble hoteluri 3* (clasificare locală) cu taxa mediu inclusa
– 8 mic dejun şi 4 cine
– feribot Ayvalik – Mytilini – Ayvalik
– însoţitor de grup preot / teolog.
SERVICII NEINCLUSE:
– taxe intrări obiective (aprox. 180 Euro/pers.)
– ghid local în Turcia (aprox. 30 Euro/pers.)
– excursiile opţionale
– asigurarea medicală
– asigurarea storno – facultativă (asigurare de anulare a călătoriei, în valoare de 1,5% din costul pelerinajului, se achită în lei la cursul zilei şi se încheie la semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turitice, în pachet cu asigurarea medicală de călătorie)
ACTE NECESARE: carte de identitate sau paşaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.
CONDIȚII DE RETRAGERE:
a.) 30% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu mai mult de 30 zile calendaristice înainte de data plecării;
b.) 50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul 29-20 de zile calendaristice înainte de data plecării;
c.) 100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic de 19 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.
Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia celor in care programul valorificat / confirmat are propriile reguli de achitare, anulare, penalizare. In acest caz se aplica regulile speciale ale fiecarui program in parte.
NOTĂ
– Autoritătile vamale isi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezintă suficientă incredere chiar dacă aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facută răspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul isi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea si de aceea este obligat să informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodată in afara granitelor României, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea pelerinajului.
– Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeste, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
– Programul actiunii poate fi modificat de către conducatorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.
– Categoria hotelurilor este cea oficială pentru Turcia și Grecia.
– Așezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in functie de data achitarii avansului si semnarii (intocmirii) contractului.
– Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
– Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
– Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.
– Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.